Στην σελίδα http://daidalos.dyndns.org έχω μαζέψει κάποιες ασκήσεις για μαθητές γυμνασίου λυκείου. Ιδιαίτερη έμφαση έχω δώσει στις ασκήσεις προγραμματισμού με το kTurtle (έκδοση για KDE 3. Κάποια στιγμή και για KDE 4 ... ), αλλά υπάρχουν και ασκήσεις για το OpenOffice Writer καθώς και HTML

Πέρυσι δουλέψαμε σχεδόν εξ' ολοκλήρου με όλες τις τάξεις από αυτήν την σελίδα. (Α,Β Λυκείου και Γ γυμνασίου).

 

Πέρα από την εξοικονόμηση χαρτιού, το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι κάθε μαθητής κινείται με τον δικό του ρυθμό και σε ασκήσεις που αντιστοιχούν στο επίπεδό του. Για παράδειγμα στην Β Λυκείου είχα μαθητές που έκαναν HTML και μαθητές που έκαναν επεξεργασία κειμένου στο ίδιο εργαστήριο. Φέτος στην Α άλλοι κάνουν επεξεργασία κειμένου και άλλοι προγραμματισμό.

Το μεγάλο μειονέκτημα: αν δεν υπάρχει internet δεν έχουν ασκήσεις... (έχει συμβεί δυο-τρεις φορές και με έχει φέρει σε δύσκολη θέση!)

Επίσης μειονέκτημα είναι το ότι χρειάζεται να πηγαίνεις γύρω-γύρω σε καθένα και να αφιερώνεις λίγο χρόνο παραπάνω για να τον βοηθήσεις. (Αυτό δεν είναι απαραίτητα μειονέκτημα βέβαια, άλλα έχει χρειαστεί να πώ το ίδιο πράγμα δέκα φορές μέσα σε 10 λεπτά)

Οι ασκήσεις αλλάζουν συνεχώς προκειμένου να γίνουν πιο κατανοητές και πιο απλές.

Ειδικά οι ασκήσεις προγραμματισμού νομίζω ότι έχουν πολύ ενδιαφέρον!


Οποιαδήποτε σχόλια είναι ευπρόσδεκτα.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας,
Χαριτάκης Γιάννης ΠΕ19 -
Γυμνάσιο/Λύκειο Χάρακα Ηρακλείου

 

Σχετικά σχόλια στο http://plirancrete.blogspot.com

   

Καλώς Ορίσατε  

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζω στο δικτυακό τόπο που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τη δημιουργικότητα αλλά και την ανάγκη μας για επικοινωνία και συνεργασία.

 Ο σκοπός του είναι...

 Γιώργος Πανσεληνάς

Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αν. Κρήτης

   

Εκδηλώσεις  

mathitiko festival 2022

   

Βιβλία  

ef plir

   

Junior Code Academy  

Logo JCA

   

Περιοχή Χρηστών