Ανάλυση της επίδοσης των μαθητών της τρίτης τάξης γυμνασίου στο μάθημα της Πληροφορικής στις απολυτήριες εξετάσεις περιόδου Ιουνίου 2009


Κογχυλάκης Σ. Γεώργιος ΠΕ19 7ο γυμνάσιο Ηρακλείου
29 Ιουνίου 2009

Εισαγωγή
Με την ευκαιρία των γραπτών απολυτηρίων εξετάσεων στο μάθημα της Πληροφορικής που έγιναν πριν από λίγες μέρες στο σχολείο αλλά και την επαναφορά (μετά από μια δεκαετία περίπου) της γλώσσας Logo σαν βασική προτεινόμενη για την τρίτη τάξη του γυμνασίου, αποφάσισα να κάνω μια σύντομη ανάλυση της επίδοσης των μαθητών στα διάφορα τμήματα της ύλης στην οποίαν εξετάσθηκαν. Για τον σκοπό αυτό, για κάθε μαθητή και για κάθε θέμα το οποίο προσπάθησε ο μαθητής, καταγράφηκε ένα ποσοστό επιτυχίας του συγκεκριμένου μαθητή στο συγκεκριμένο θέμα. Στο τέλος, τα ποσοστά αυτά, μαζί με την πληροφορία του φύλου του μαθητή, χρησιμοποιήθηκαν για την ανάλυση που περιγράφεται στην συνέχεια.
Στόχος είναι να χρησιμοποιηθούν τα αποτελέσματα αυτής της ανάλυσης στην τροποποίηση - βελτίωση του τρόπου διδασκαλίας ορισμένων (τουλάχιστον) τμημάτων της ύλης ώστε σε κάθε περίπτωση να έχουμε τελικά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Δείγμα για την παρούσα εργασία αποτέλεσε το σύνολο των μαθητών της τρίτης τάξης του σχολείου (58 αγόρια και 47 κορίτσια).

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

   

Καλώς Ορίσατε  

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζω στο δικτυακό τόπο που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τη δημιουργικότητα αλλά και την ανάγκη μας για επικοινωνία και συνεργασία.

 Ο σκοπός του είναι...

 Γιώργος Πανσεληνάς

Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αν. Κρήτης

   

Εκδηλώσεις  

mathitiko festival 2022

   

Βιβλία  

ef plir

   

Junior Code Academy  

Logo JCA

   

Περιοχή Χρηστών