Αγαπητοί συνάδελφοι,

όπως γνωρίζετε έχουμε νέα Αναλυτικά Προγράμματα στα ΕΠΑΛ και νέα Βιβλία-Σημειώσεις. Μετά από διερεύνηση εκπαιδευτικών αναγκών που έλαβε χώρα στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν και μετά την ευγενική προσφορά συναδέλφων επιμορφωτών, ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αν. Κρήτης σε συνεργασία το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και τον Τομέα Πληροφορικής του 1ου Ε.Κ Ηρακλείου διοργανώνουν τα εξής δύο εργαστηριακά σεμινάρια:

1ο Εργαστηριακό Σεμινάριο: Εισαγωγή στα Προγραμματιστικά Εργαλεία Java (Greenfoot, Eclipse)

την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, και ώρα 16:00-20:00,  

στο 1ο Ε.Κ  Ηρακλείου

Περιεχόμενο:  

Χρήση και τροποποίηση έτοιμων σεναρίων σε Greenfoot

Χρήση δυναμικών πινάκων σε Java (ArrayList)

Ανάπτυξη Java στο Eclipse (οργάνωση αρχείων σε Project, χρήση βιβλιοθηκών,  ανάπτυξη γραφικού περιβάλλοντος, χειρισμός γεγονότων) 

Υλοποίηση πακέτου κλάσεων με επέκταση βασικής κλάσης (π.χ. Τραπεζικοί λογαριασμοί)  

Αριθμός επιμορφούμενων: 24

 

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί πληροφορικής που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να συμπληρώσουν τη φόρμα (https://goo.gl/jI2wsg) έως και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015.

Λόγω της εργαστηριακής μεθόδου επιμόρφωσης, εφόσον υπάρξουν πάνω από 24 αιτήσεις θα πραγματοποιηθεί κλήρωση. Οι συμμετέχοντες θα ανακοινωθούν την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στο siteτης Δευτεροβάθμιας dide.ira.sch.gr.

Επιμορφωτής του σεμιναρίου είναι ο συνάδελφος Παναγιώτης Γαλάτης τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

 

2ο Εργαστηριακό Σεμινάριο: Εισαγωγή στον Προγραμματισμό με την Python

την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015, και ώρα 17:30-21:00, 

στο 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Αριθμός επιμορφούμενων: 18 + 2 (με δικό τους φορητό υπολογιστή)

Επιμορφωτής του σεμιναρίου είναι ο συνάδελφος και Υποδιευθυντής του σχολείου Νίκος Αγγελιδάκης τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί πληροφορικής που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να συμπληρώσουν τη φόρμα (https://goo.gl/oNQKLw) έως και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.

Λόγω της εργαστηριακής μεθόδου επιμόρφωσης, εφόσον υπάρξουν πάνω από 20 αιτήσεις θα πραγματοποιηθεί κλήρωση. Οι συμμετέχοντες θα ανακοινωθούν την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στο siteτης Δευτεροβάθμιας dide.ira.sch.gr.

 

Και στα δύο σεμινάρια θα έχουν προτεραιότητα αρχικά εκπαιδευτικοί Πληροφορικής των ΕΠΑΛ και στη συνέχεια των ΓΕΛ, Γυμνασίων και Δημοτικών.

Υποχρέωση όλων των αιτούντων και κριτήριο συμμετοχής σε μελλοντικά σεμινάρια αποτελεί η έγκαιρη ειδοποίηση σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα με τη συμμετοχή τους.

 

   

Καλώς Ορίσατε  

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζω στο δικτυακό τόπο που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τη δημιουργικότητα αλλά και την ανάγκη μας για επικοινωνία και συνεργασία.

 Ο σκοπός του είναι...

 Γιώργος Πανσεληνάς

Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αν. Κρήτης

   

Εκδηλώσεις  

mathitiko festival 2019

   

Junior Code Academy  

Logo JCA

   

Βιβλία  

ef plir

   

Περιοχή Χρηστών