Λόγω αυξημένων δηλώσεων συμμετοχής στο προηγούμενο σεμινάριο και διαθεσιμότητας όλων των συντελεστών του, ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αν. Κρήτης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καθηγητών Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης και τον Τομέα Πληροφορικής του 2ου Ε.Κ Ηρακλείου Κρήτης επαναλαμβάνουν το εργαστηριακό σεμινάριο με θέμα:

«Εισαγωγή στον προγραμματισμό με τον μικροελεγκτή Arduino»

την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 και ώρα 18:00-21:00 στο 2ο Ε.Κ  Ηρακλείου (Φιλικής Εταιρείας & Δαφέρμου – Αγ. Αικατερίνη). Σύνδεσμος για την ακριβή τοποθεσία του 2ου Ε.Κ. Ηρακλείου  
http://2sek-irakl.ira.sch.gr/index.php/map

Το Arduino είναι μια ανοικτή πλατφόρμα που στηρίζεται στον προγραμματισμό ενός μικροελεγκτή για την κατασκευή ηλεκτρονικών αντικειμένων που αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους. Χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, από αυτοματισμούς και ρομποτικές κατασκευές μέχρι διαδραστικά έργα τέχνης.

Στο εργαστήριο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:

  • να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την πλατφόρμα Arduino,
  • να διερευνήσουν απλά εισαγωγικά κυκλώματα,
  • να προγραμματίσουν τον μικροελεγκτή χρησιμοποιώντας το κλασικό περιβάλλον Arduino IDE,
  • να αποκτήσουν την στοιχειώδη εξοικείωση που απαιτείται έτσι ώστε να μπορούν στη συνέχεια από μόνοι τους να διερευνήσουν τρόπους ενσωμάτωσης του Arduino στη διδακτική τους πρακτική.

Επιμορφωτές του σεμιναρίου είναι οι συνάδελφοι Καθηγητές Πληροφορικής  Μάνος Πουλάκης και Θεόδωρος Μεϊμαράκης, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την πολύ επιτυχή πραγματοποίηση του 1ου εργαστηρίου και για τη διάθεσή τους να το επαναλάβουν.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί πληροφορικής που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να συμπληρώσουν τη φόρμα https://goo.gl/Ya7FTv  έως και την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015.

Λόγω της εργαστηριακής μεθόδου επιμόρφωσης, εφόσον υπάρξουν πάνω από 20 αιτήσεις θα πραγματοποιηθεί κλήρωση. Οι συμμετέχοντες θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 29 Μαΐου στο site της Δευτεροβάθμιας dide.ira.sch.gr και στα email των σχολείων.

Υποχρέωση όλων των αιτούντων και κριτήριο συμμετοχής σε μελλοντικά σεμινάρια αποτελεί η έγκαιρη ειδοποίηση σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα με τη συμμετοχή τους.

Γιώργος Πανσεληνάς
Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αν. Κρήτης
PhD, Med Πληροφορική και Εκπαίδευση
Τηλ: 6945658953
http://plirancrete.sch.gr

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

http://www.plirankritis.gr/,
e-mail:silpe1920ankritis@gmail.com

   

Καλώς Ορίσατε  

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζω στο δικτυακό τόπο που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τη δημιουργικότητα αλλά και την ανάγκη μας για επικοινωνία και συνεργασία.

 Ο σκοπός του είναι...

 Γιώργος Πανσεληνάς

Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αν. Κρήτης

   

Εκδηλώσεις  

mathitiko festival 2019

   

Junior Code Academy  

Logo JCA

   

Βιβλία  

ef plir

   

Περιοχή Χρηστών