Στο πλαίσιο της διάχυσης καλών εκπαιδευτικών σεναρίων και πρακτικών, ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αν. Κρήτης Πανσεληνάς Γεώργιος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καθηγητών Πληροφορικής Αν. Κρήτης διοργανώνουν τρεις 3ώρες επιμορφωτικές συναντήσεις ανά θεματική ενότητα της Πληροφορικής.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις 12, 13 και 14 Νοεμβρίου 2014 στο 5ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου (Ηφαίστου 7 τ.κ. 71303,http://5epal-irakl.ira.sch.gr) με ώρα έναρξης 17:20. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή σε όσες συναντήσεις επιθυμείτε στις διευθύνσεις:

1)http://goo.gl/forms/V3LqZEjGuv
2)
http://goo.gl/forms/0p5Zx8kHeD
3)
http://goo.gl/forms/FQ0oCm0ZL3

Στη συνάντηση θα δοθεί αρκετός χρόνος για συζήτηση, όπως επίσης και διευθύνσεις με έτοιμα σενάρια προς εφαρμογή στην τάξη. Παρεμπιπτόντως παρακαλούμε τους συνάδελφους που ενδιαφέρονται να μοιραστούν τα σενάρια ή τις παρεμβάσεις τους π.χ. από το β΄ επίπεδο να τα στείλουν στο email του Δ.Σ. του Συλλόγου (
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και να τα αναρτήσουν στο plirancrete.sch.gr.

Πρόγραμμα συναντήσεων

12/11 - Θεματική ενότητα Εκπαιδευτικά Εργαλεία και Projects Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο

Τσαμάνδουρας Ζαχαρίας:

«Γνωρίζω τον υπολογιστή ως ενιαίο σύστημα», χρήση και τεχνική των εννοιολογικών χαρτών. Υλοποίηση συνθετικών και ομαδοσυνεργατικών εργασιών και εφαρμογή μιας διδακτικής προσέγγισης στη σχολική πρακτική. Στόχος η δραστηριοποίηση, ο  πειραματισμός των μαθητών για να δημιουργούν και να ανακαλύπτουν τη γνώση και να αναπτύξουν δεξιότητες στην Πληροφορική.

Μαθησιακές δραστηριότητες και συνθετικές εργασίες (υποστήριξη διαθεματικών και διεπιστημονικών δραστηριοτήτων  με τη χρήση «σύννεφων λέξεων», διαδικτύου και φωτογραφίας) που υλοποιήθηκαν  στο εργαστήριο Πληροφορικής του 7ου  Γυμνασίου Ηρακλείου Κρήτης. Στόχος η συμμετοχή του σχολείου μας στον διαγωνισμό μακέτας για το Παρατηρητήριο Πρόληψης για τη Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό


Παπαδάκης Λεωνίδας

Υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους

13/11 - Προγραμματισμός  Ι  (Δημοτικό-Γυμνάσιο-ΓΕΛ, ΕΠΑΛ)


Μαρία - Νεκταρία Κονσολάκη

"Μαθαίνω την έννοια της διαδικασίας στην EasyLogo, δημιουργώντας ένα χωριό"

Παπαδάκης Λεωνίδας

Εισαγωγή στο SCRATCH για 5η - 6η Δημοτικού.


Βουρεξάκη Μαρία - Καλοψικάκη Βαγγελιώ

Εισαγωγή στην Easy logo


 

14/11 - Προγραμματισμός ΙΙ   (Γυμνάσιο, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ)


Γιώργος Πανσεληνάς

Ευφυΐα και Υπολογιστές στη Σχολική Τάξη: Αντιμετωπίζοντας το «έξυπνο χαρτί» (Εισαγωγή στον Αλγοριθμική/Προγραμματισμός Η/Υ χωρίς τη χρήση υπολογιστών)


Παπαδάκης Σταμάτης

Δημιουργία παιχνιδιού στο AppInventor

Δημιουργία εφαρμογής για την καθοδήγηση Lego NXT με το AppInvento


Αναστασία Παλούκου

Ανάπτυξη εφαρμογής σε Visual Basic με χρήση της στρατηγικής JigsawII


Μετά τις παρουσιάσεις θα ακολουθήσει συζήτηση/στρογγυλό τραπέζι για την διδακτική προσέγγιση της κάθε θεματικής ενότητας σε όλες τις βαθμίδες.

Ο Σχολικός Σύμβουλος Γεώργιος Πανσεληνάς

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου, Λεωνίδας Παπαδάκης, αντιπρόεδρος

   

Καλώς Ορίσατε  

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζω στο δικτυακό τόπο που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τη δημιουργικότητα αλλά και την ανάγκη μας για επικοινωνία και συνεργασία.

 Ο σκοπός του είναι...

 Γιώργος Πανσεληνάς

Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αν. Κρήτης

   

Εκδηλώσεις  

mathitiko festival 2022

   

Βιβλία  

ef plir

   

Junior Code Academy  

Logo JCA

   

Περιοχή Χρηστών