Προσκαλούνται οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ημερίδα με θέμα «Το νέο βιβλίο του μαθήματος Εφαρμογές Πληροφορικής: προτάσεις διδακτικής αξιοποίησης», η οποία θα λάβει χώρα το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο και τα εργαστήρια Η/Υ του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου, ώρες 08:30-15:00.

Οι εκπαιδευτικοί πληροφορικής που ενδιαφέρονται δηλώνουν συμμετοχή εδώ (http://goo.gl/JUzo1X), έως την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου.

Η ημερίδα είναι ανοικτή. Εντούτοις, μόνο για τα εργαστήρια, εφόσον ο αριθμός των ενδιαφερομένων είναι πάνω από 48 θα προτιμηθούν κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του Ηρακλείου και Λασιθίου, οι οποίοι έχουν αναλάβει το αντίστοιχο μάθημα το σχολικό έτος 2014-2015 και στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν φέτος σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.  Οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου στο dide.ira.sch.gr και θα επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στην έναρξη της ημερίδας με την εγγραφή τους, ώστε να προκύψουν οι τελικές δύο 24άδες.

Η ημερίδα διοργανώνεται από το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Αν. Κρήτης με συνδιοργανωτές το Σύλλογο Καθηγητών Πληροφορικής Αν. Κρήτης και το 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου.

Οι συγγραφείς του βιβλίου και εισηγητές της ημερίδας ευχαριστούμε θερμά τον Σταμάτη Παπαδάκη, Δ/ντή του ΓΕΛ Κρουσώνα και τους Νίκο Ψαρουδάκη και Γιάννη Χαλκιαδάκη Υποδιευθυντή και Εκπαιδευτικό, αντίστοιχα, του Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου για την πραγματοποίηση των εργαστηρίων.


Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το εξής:

08:30-09:00                           Προσέλευση-Εγγραφές-Χαιρετισμοί

09:00-10:00                           Προτάσεις διδακτικής αξιοποίησης του βιβλίου από τους συγγραφείς του (Αμφιθέατρο)

10:00-10:30                           Ερωτήσεις-Συζήτηση

10:30-11:00                           Διάλειμμα-Καφές

11:00-12:55                           Εργαστήρια Διδακτικής Προγραμματισμού Η/Υ στα νέα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα προγραμματισμού AppInventor και Alice, που προτείνει το πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος και το νέο βιβλίο.

                                             (Δύο τμήματα εκπαιδευτικών που θα παρακολουθήσουν και τα δύο εργαστήρια εναλλάξ)

12:55-13:10                           Διάλειμμα

13:10-15:00                           Εργαστήρια Διδακτικής Προγραμματισμού Η/Υ στα νέα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα προγραμματισμού AppInventor και Alice

Ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αν. Κρήτης

Πανσεληνάς Γιώργος

   

Καλώς Ορίσατε  

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζω στο δικτυακό τόπο που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τη δημιουργικότητα αλλά και την ανάγκη μας για επικοινωνία και συνεργασία.

 Ο σκοπός του είναι...

 Γιώργος Πανσεληνάς

Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αν. Κρήτης

   

Εκδηλώσεις  

mathitiko festival 2019

   

Βιβλία  

ef plir

   

Junior Code Academy  

Logo JCA

   

Περιοχή Χρηστών