Tο 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.com) θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Απριλίου 2012στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου (2ος όροφος).

Στα πλαίσια του μαθητικού φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα πλαίσια των μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο) και στο πλαίσιο του μαθήματος Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, στο οποίο συμμετείχε εκπαιδευτικός Πληροφορικής. Είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν σε κάποια Σχολική δραστηριότητα (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.α.) ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συν-εργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

 

Η συγκεκριμένη μαθητική συνάντηση θα δώσει την ευκαιρία
α) της ανάδειξης της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής και της παρουσίασης της εργασίας τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία,
β) της ενημέρωσης και της διάδοσης των μαθησιακών δραστηριοτήτων οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων και
γ) της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία.

 

Γι’ αυτό το λόγο το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά θα βραβευθεί κάθε συμμετοχή.

 

Μπορεί να λάβει μέρος κάθε σχολείο ανεξάρτητα περιοχής που βρίσκεται με την επισήμανση ότι η οργάνωση του Φεστιβάλ δεν μπορεί να καλύψει έξοδα μετακίνησης και διαμονής.

 

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

(α) Σύντομη παρουσίαση (<10΄) της εργασίας από τους μαθητές σε ακροατήριο

(β) Υπολογιστής του σχολείου, εκπαιδευτικός Πληροφορικής και ομάδα μαθητών στον εκθεσιακό χώρο για ένα διάστημα 2-3 ωρών, ώστε να εκθέτουν το έργο τους και να απαντούν σε ερωτήσεις γι’ αυτό.

 

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή τα εξής σχολεία:

  • ΓΕΛ Σητείας
  • 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου
  • Γυμνάσιο Καστελίου
  • 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Νικολάου
  • 32ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
  • 5ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου
  • 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου
  • ΓΕΛ Μοχού
  • 9ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου
  • 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου
  • 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου
  • 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου
  • Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου
  • ΓΕΛ Μοιρών
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού
  • Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου
  • ΓΕΛ Επισκοπής
  • ΓΕΛ Κρουσώνα
  • ΓΕΛ Ασημίου
  • Γυμνάσιο Μοιρών
  • 1ο ΣΕΚ Ηρακλείου
  • 47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
  • Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού
  • 1ο ΓΕΛ Αγίου Νικολάου

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής που μαζί με τους μαθητές τους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εκπροσωπώντας το σχολείο τους να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη φόρμα (http://goo.gl/ERmFa) Η υποβολή της φόρμας αφορά οπωσδήποτε τα σχολεία που δεν έχουν καταχωρήσει τη συμμετοχή τους αλλά και όσα σχολεία έχουν ήδη καταχωρήσει τη συμμετοχή τους, ώστε να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία της συμμετοχής τους με νέες πληροφορίες (περιγραφή έργων, στοιχεία επικοινωνίας, αριθμός συμμετεχόντων μαθητών κ.λ.π)

 

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι από το γεγονός ότι το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την Υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και στους Αρωγούς του προστέθηκαν οι Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου και Ν. Λασιθίου καθώς και ο Σύλλογος Καθηγητών Πληροφορικής Αν. Κρήτης.

Είμαστε σε επαφές με φορείς για την πραγματοποίηση ενδιάμεσων εκδηλώσεων ψηφιακής τέχνης, εργαστηρίων animation και κινηματογράφου.

Ευελπιστούμε το Φεστιβάλ να δώσει μια νότα χαράς και δημιουργικότητας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, επισκέπτες, διότι τη χρειαζόμαστε.

Η οργανωτική επιτροπή
Πανσεληνάς Γιώργος Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αν. Κρήτης
Δεσποτόπουλος Γιώργος Εκπαιδευτικός Πληροφορικής Δ/νση Δ/θμιας Ν. Ηρακλείου
Παπαδάκης Σταύρος Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΓΕΛ Ασημίου
Παπαδοκωστάκη Κοραλία, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής Δ/νση Δ/θμιας Ν Ηρακλείου
Τζομπανάκης Μανόλης Εκπαιδευτικός Πληροφορικής Γυμνασίου Καστελίου
Φαρσάρης Γιάννης Εκπαιδευτικός Πληροφορικής 4ου ΕΠΑΛ

 

   

Καλώς Ορίσατε  

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζω στο δικτυακό τόπο που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τη δημιουργικότητα αλλά και την ανάγκη μας για επικοινωνία και συνεργασία.

 Ο σκοπός του είναι...

 Γιώργος Πανσεληνάς

Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αν. Κρήτης

   

Εκδηλώσεις  

DigiFest2022 Heraklion

   

Βιβλία  

ef plir

   

Junior Code Academy  

Logo JCA

   

Περιοχή Χρηστών