Αγαπητές συναδέλφισσες, Αγαπητοί συνάδελφοι,

είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη διεξαγωγή του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info), το οποίο θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο το Σάββατο 9 Απριλίου στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου (2ος όροφος).

Στα πλαίσια του μαθητικού φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα πλαίσια των μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο). Είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και τα έργα τα οποία εντάχθηκαν σε κάποια σχολική δραστηριότητα ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο εργασίας (project).

 

Η συγκεκριμένη μαθητική συνάντηση θα δώσει την ευκαιρία
α) της ανάδειξης της δημιουργικότητας μαθητών και εκπαιδευτικών Πληροφορικής και της παρουσίασης της εργασίας τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και τοπική κοινωνία,
β) της ενημέρωσης και της διάδοσης των μαθησιακών δραστηριοτήτων οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων και
γ) της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία του Ηρακλείου.

 

Γι’ αυτό το λόγο το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά θα βραβευθεί κάθε συμμετοχή, ενώ θα γίνουν προσπάθειες να μεταδοθεί από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

 

Ενδεικτική θεματολογία και υποχρεώσεις συμμετοχής για τα σχολεία μπορείτε να βρείτε στην Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

 

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή τα εξής σχολεία:

4ο Λύκειο Ηρακλείου

1ο ΓΕΛ Σητείας

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΟΥΒΩΝ

ΓΕΛ ΑΣΗΜΙΟΥ

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ

46ο Δημοτικό  Σχολείο Ηρακλείου

1ο Γυμνάσιο Αγ. Νικολάου

Γυμνάσιο Μελεσών

Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου

1o Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου

5ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου

1o Γυμνάσιο Ηρακλείου

 

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής που μαζί με τους μαθητές τους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εκπροσωπώντας το σχολείο τους να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη φόρμα μέχρι την 28η Φεβρουαρίου.

Η υποβολή της φόρμας αφορά οπωσδήποτε τα σχολεία που δεν έχουν καταχωρηθεί αλλά και αυτά που ενδεχομένως επιθυμούν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία της συμμετοχής τους.

 

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος!

 

Η οργανωτική επιτροπή

Πανσεληνάς Γιώργος          Σχολικός Σύμβουλους Πληροφορικής Αν. Κρήτης

Παπαδάκης Σταύρος           Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΓΕΛ Ασημίου

Τζομπανάκης Μανόλης     Εκπαιδευτικός Πληροφορικής Γυμνασίου Καστελλίου

Φαρσάρης Γιάννης              Εκπαιδευτικός Πληροφορικής 4ου ΕΠΑΛ
   

Καλώς Ορίσατε  

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζω στο δικτυακό τόπο που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τη δημιουργικότητα αλλά και την ανάγκη μας για επικοινωνία και συνεργασία.

 Ο σκοπός του είναι...

 Γιώργος Πανσεληνάς

Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αν. Κρήτης

   

Εκδηλώσεις  

mathitiko festival 2022

   

Βιβλία  

ef plir

   

Junior Code Academy  

Logo JCA

   

Περιοχή Χρηστών