Αγαπητοί/-ές συνάδελφοι Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά και Καλά,

 

Στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών Πληροφορικής της Αν. Κρήτης, της αποτύπωσης της σχολικής πραγματικότητας και της διάχυσης καλών πρακτικών με στόχο τη βελτίωση της σχολικής ζωής και του εκπαιδευτικού έργου, σας καλώ:

 

Α) να προτείνετε σενάρια μαθήματος, διδακτικές ιδέες, μεθόδους διδασκαλίας και σχέδια εργασίας (project), τα οποία εκπονήσατε την τρέχουσα σχολική χρονιά και «έτρεξαν» αποδοτικά στο σχολείο σας. Επίσης είναι δυνατό να εισηγηθείτε προτάσεις που αφορούν στη χρήση εκπαιδευτικών εργαλείων λογισμικού, τα οποία βρήκατε χρήσιμα και είναι δυνατό να ενταχθούν στα ΑΠΣ και ΔΕΠΠΣ.

 

Β) να διατυπώσετε παρατηρήσεις ή/και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την εκτέλεση του διδακτικού σας έργου (μαθησιακή διαδικασία, βιβλία, αναλυτικό πρόγραμμα, εργαστήρια κτλ), ώστε αν υπάρχει δυνατότητα να τα αντιμετωπίσουμε τοπικά με διορθωτικές ενέργειες

 

Γ) να εκθέσετε τις απόψεις και προτάσεις σας για το τι θα πρέπει να διδάσκεται στο νέο σχολείο (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, Επαγγελματικό Λύκειο) όσον αφορά στην Πληροφορική ως επιστήμη και τεχνολογία (ΤΠΕ) και με ποιο τρόπο;

 

Δεν είναι απαραίτητο να αναφερθείτε και στους τρεις (3) παραπάνω άξονες αλλά μόνο εκεί που νομίζετε ότι μπορείτε να συνεισφέρετε.

 

Οι αναρτήσεις θα γίνουν κατευθείαν από εσάς στο plirancrete.sch.gr. Δείτε σχετική παλαιότερη ενημέρωση. Εφόσον εγγραφείτε υπάρχουν σχετικές οδηγίες και δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου.

 

Οι εξαιρετικές δουλειές που παρουσιάστηκαν από τους μαθητές στο 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι απαραίτητο να αναρτηθούν είτε απευθείας στο www.digifest.info είτε πρώτα στο plirancrete.sch.gr ή σε δικό σας δικτυακό τόπο και ο σύνδεσμος στο www.digifest.info (όπως σας βολεύει).

 

Οι προτάσεις και οι απόψεις των εκπαιδευτικών μετά την ανάρτησή τους εξακολουθούν να βρίσκονται στην πνευματική κυριότητα των δημιουργών τους, οι οποίοι όμως τις μοιράζονται και τις διαθέτουν για περαιτέρω χρήση και επεξεργασία (Δείτε άδεια χρήσης του plirancrete.sch.gr).

 

Οι παρατηρήσεις σας θα ληφθούν –όπως πάντα- υπόψη στις επαφές μου -γραπτές και προφορικές- με τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης, την Περιφερειακή Δ/νση, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και τα αρμόδια τμήματα του ΥΠΔΜΘ.

 

Περιμένω τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις σας έως 25 Ιουνίου 2011.

 

Για όποια απορία, πληροφορία σχετικά με την παρούσα πρόσκληση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

 

 

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία.

 

Εύχομαι καλή λήξη της σχολικής χρονιάς

   

Καλώς Ορίσατε  

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζω στο δικτυακό τόπο που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τη δημιουργικότητα αλλά και την ανάγκη μας για επικοινωνία και συνεργασία.

 Ο σκοπός του είναι...

 Γιώργος Πανσεληνάς

Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αν. Κρήτης

   

Εκδηλώσεις  

mathitiko festival 2022

   

Βιβλία  

ef plir

   

Junior Code Academy  

Logo JCA

   

Περιοχή Χρηστών