Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου – Παραλιακή ζώνη, Ηράκλειο Κρήτης), ότι παρατείνεται η παραμονή της έκθεσης με τίτλο « Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων» μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010.

Θα θέλαμε επίσης να ενημερώσουμε τους εκπαιδευτικούς ότι έχει δημιουργηθεί ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες, σχετικά με το Μηχανισμό των Αντικυθήρων,  προκειμένου οι μαθητές να μπορέσουν να αντιληφθούν με έναν απλό και συμμετοχικό τρόπο το περίπλοκο αυτό θέμα. Για την επίσκεψή τους απαραίτητη είναι η τηλεφωνική συνεννόηση στα τηλέφωνα 2810-282740 & 2810-393630 (κα Α. Χατζηνικολάκη).

Να υπενθυμίσουμε επίσης στους επισκέπτες μας ότι, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης θα φιλοξενεί μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011 μια ακόμη σημαντική πανευρωπαϊκή έκθεση με τίτλο «Φυτά και Πολιτισμός στην Ιστορία της Ευρώπης». Η έκθεση αυτή η οποία έχει ήδη φιλοξενηθεί σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, αναδεικνύει τη σημασία των φυτών στη ζωή των ανθρώπων και στις σύγχρονες ευρωπαϊκές κοινωνίες της πληροφορίας και της τεχνολογίας. Ειδικά για την Ελλάδα, η έκθεση αναδεικνύει φυτά γνωστά από την αρχαιότητα και τη μινωική Κρήτη.

Εκτός των δύο περιοδικών εκθέσεων, οι επισκέπτες του Μουσείου μπορούν να ανακαλύψουν τη φύση της Μεσογείου, μιας ιδιαίτερα σημαντικής περιοχής του πλανήτη. Μπορούν να θαυμάσουν τον πλούτο της, τα ενδημικά ζώα και φυτά της, τη γεωλογική της ιστορία, τα νησιά και το άνυδρο περιβάλλον της. Στα διοράματα του Μουσείου, προβάλλονται τα δάση, οι θαμνότοποι αλλά και τα οικοσυστήματα του νερού και των ερήμων. Μοναδική επίσης εμπειρία είναι και η γνωριμία με το «Ζωντανό Μουσείο», το Δεινοθήριο της Κρήτης, το τρίτο μεγαλύτερο χερσαίο θηλαστικό που έχει βρεθεί στον κόσμο και τον «Εγκέλαδο» την πλατφόρμα προσομοίωσης σεισμών όπου οι επισκέπτες ζουν την εμπειρία πραγματικών σεισμών που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη.

Για τους μικρούς φίλους του Μουσείου υπάρχει πάντα ο «Ερευνότοπος», όπου μπορούν να γίνουν βοτανικοί, ορνιθολόγοι, θηριολόγοι, ερπετολόγοι ή αραχνολόγοι, να δουλέψουν με τα πραγματικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι ερευνητές της φύσης και να ζήσουν τη μαγεία της εξερεύνησης.

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 9:00-15:00

Σάββατο και Κυριακή 10:00-16:00

   

Καλώς Ορίσατε  

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζω στο δικτυακό τόπο που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τη δημιουργικότητα αλλά και την ανάγκη μας για επικοινωνία και συνεργασία.

 Ο σκοπός του είναι...

 Γιώργος Πανσεληνάς

Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αν. Κρήτης

   

Εκδηλώσεις  

mathitiko festival 2022

   

Βιβλία  

ef plir

   

Junior Code Academy  

Logo JCA

   

Περιοχή Χρηστών