ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ


ΤΑΞΗ Α

Σχεδόν καλύφτηκε όλη η ύλη όχι όμως με τη σειρά που την έχει το βιβλίο. Περισσότερη βάση δόθηκε στα πρακτικά μέρη (Ζωγραφική, Επεξεργασία Κειμένου, Internet κτλ) και λιγότερο στα θεωρητικά.


ΤΑΞΗ Β

Τα μαθήματα γίνονταν με περικοπές, επειδή υπήρχε ανάγκη για 8 επιπλέον ώρες σε όλο το γυμνάσιο, με αποτέλεσμα να γίνονται ουσιαστικά μόνο 2 ώρες πληροφορική το μήνα σε κάθε τμήμα της Β, έως το τέλος του Φεβρουαρίου που  ήρθε ωρομίσθιος. Έτσι, καλύφτηκαν τα κεφάλαια 1, 2, λίγα πράγματα από το 3, όσον αφορά το θεωρητικό μέρος. Το κεφάλαιο 2 λειτούργησε καλύτερα  με το να ανοίξουμε έναν υπολογιστή και να δούμε τα μέρη του. Το κεφάλαιο 3 κάναμε μια επίδειξη πολυμεσικής εφαρμογής, Όσον αφορά το πρακτικό κομμάτι τα κεφάλαια 5 και 6(αρχεία – φάκελοι, Η βοήθεια στον υπολογιστή) διδάχτηκαν πλήρως και ικανοποιητικά. Στα κεφάλαια 7 και 8 έγινε η διδασκαλία σχεδόν ταυτόχρονα (έβρισκαν πληροφορίες από το Διαδίκτυο και τις περνούσαν στο Microsoft Excel) όχι όμως ικανοποιητικά.

Αρχικά υπήρξε μια συζήτηση με την καθηγήτρια της Οικιακής Οικονομίας ώστε να υλοποιηθεί ένα project σχετικά με την διατροφή των παιδιών, δυστυχώς όμως αυτό δεν έγινε εφικτό.

 

ΤΑΞΗ Γ

Και εδώ υπήρξαν προβλήματα όσον αφορά τη διδασκαλία του μαθήματος, λόγω της έλλειψης καθηγητή. Τα τμήματα έμπαιναν ολόκληρα στο εργαστήριο πληροφορικής εως το τέλος του Φεβρουαρίου που ήρθε ο ωρομίσθιος, ενώ έπρεπε να χωρίζονται στη μέση, και κάθονταν 2, 3 και  4 άτομα στον κάθε υπολογιστή. Παρόλα αυτά  θεωρώ ότι κατάλαβαν όλα τις βασικές αρχές προγραμματισμού και έκαναν και αρκετές ασκήσεις.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Το μάθημα της πληροφορικής στο Γυμνάσιο θα έπρεπε να διδάσκεται τουλάχιστον 2 ώρες την εβδομάδα. Επίσης σε περίπτωση απουσίας κάποιου καθηγητή θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερο να διδάσκεται σε κάποια τμήματα πλήρως και σε κάποια άλλα καθόλου από το να γίνονται περικοπές.

 

Η καθηγήτρια Πληροφορικής

Καουκάκη Χρυσούλα

   

Καλώς Ορίσατε  

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζω στο δικτυακό τόπο που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τη δημιουργικότητα αλλά και την ανάγκη μας για επικοινωνία και συνεργασία.

 Ο σκοπός του είναι...

 Γιώργος Πανσεληνάς

Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αν. Κρήτης

   

Εκδηλώσεις  

mathitiko festival 2022

   

Βιβλία  

ef plir

   

Junior Code Academy  

Logo JCA

   

Περιοχή Χρηστών